Drift/Underhåll

Wappo har lång erfarenhet att sätta upp driftsäkra IT-miljöer med skalskydd och övervakning. Har ni högre krav på hosting än det som vanliga webbhotell tillhandahåller kan vi erbjuda ett alternativ med högre prestanda, mer frekvent backup, test och installation av säkerhetsuppdateringar på operativsystem och tjänster.

Själva dragningen av kablar och skruvandet med hårdiskar har vi lämnat bakom oss. Istället tar vi hjälp av några riktigt vassa underleverantörer som sköter detta till ett bra pris och med hög servicegrad.

Vill ni själva ansvara för drift så hjälper vi er gärna att komma igång och kan vara ett stöd i installationen och underhåll och även utbilda de som ska hantera driften på plats.

Kontakta oss gärna så kan vi ses för att diskutera just era behov.

 

 

Hur säker är din webbplats?

I och med nästa uppdatering av Googles webbläsare Chrome så kommer webbplatser som inte har stöd för säker anslutning (SSL) visas som osäkra.

Detta innebär att om du surfar till en webbplats som bara har stöd för okrypterad anslutning (t ex http://www.google.se istället för https://www.google.se) så kommer du få en varning.

Förmodligen kommer även de andra stora webbläsarna (Edge, IE, Safari) att hänga på och ha samma funktion i kommande versioner.

Drift och underhåll av Wordpress

Det är inte bara innhållet på en webbplats som behöver uppdateras. Glöm inte bort att även ta hand om själva installationen av verktyget Wordpress.

Närkefrakt + Drupal = Sant

Närkefrakt använder Drupal och Wappo hjälper till med drift, utveckling och underhåll. Webbplatsen är kopplad mot Närkefrakts affärssystem och alla delägare och anställda kan logga in för att ta del av intern information. På sajten finns även möjlighet för privatpersoner att köpa jord och andra produkter på storsäck, en e-handel som är utvecklad i Drupal Commerce och kopplad mot extern kort och fakturabetalning.