Om Wappo

Vi brinner för öppen källkod.

Med vår bakgrund kan vi erbjuda dig en kostnadseffektiv och skräddarsydd produktion av digitala lösningar där drift och underhåll ingår (utan dyra licenskostnader).

Verktyg och plattformar som vi använder

Laravel

Laravel är en populär plattform för att bygga webbplatser och system med integrationer till bakomliggande affärssystem och appar. Det är snyggt, väldokumenterat och stöttas av en aktiv community. 

Vi väljer Laravel till mer avancerade lösningar med integrationer till affärssystem och som backend till appar där vi vill exponera information via ett REST api. 

Drupal

Drupal är ett publiceringsverktyg för webbplatser och webbapplikationer. Det är ett av de största Open Source-projekten med drygt 30000 aktiva utvecklare och miljontals webblösningar körs i Drupal.

Drupal lämpar sig till lite större webbplatser med krav på tillgänglighet och stöd för öppen data med många användare. 

Wordpress

För mindre och medelstora webbplatser med fokus på innehåll så är Wordpress ett bra alternativ. Även Wordpress är ett av de större projekten som baseras på öppen källkod och är idag det vanligaste publiceringsverktyget för webbplatser.

 

Linux

Nästan alla våra lösningar driftas i Linux-miljö i vår favoritdistribution Slackware (en av de första Linux-distributionerna).
Stabiliteten, säkerheten och hanteringen av paket för mjukvara är några av de egenskaper vi gillar med "Slack".

HTML, CSS, Javascript

Själva grunden för en webbplats "look-and-feel". Vi hjälper dig gärna med att ta en design i Photoshop och anpassa den till HTML och CSS och se till att layout och innehåll fungerar i ett publiceringsverktyg (även responsivt).

Git

Git togs fram för att hålla koll på all kod till Linuxkärnan och är nu ett verktyg som används i de flesta mjukvaruprojekt. Även vi använder det för att ha koll på ändringar och nya funktioner i de webbplatser och digitala lösningar vi tar fram och underhåller.