Hur säker är din webbplats?

Chrome SSL certifikat koll - inte säker

I och med nästa uppdatering av Googles webbläsare Chrome så kommer webbplatser som inte har stöd för säker anslutning (SSL) visas som osäkra.

Detta innebär att om du surfar till en webbplats som bara har stöd för okrypterad anslutning (t ex http://www.google.se istället för https://www.google.se) så kommer du få en varning.

Förmodligen kommer även de andra stora webbläsarna (Edge, IE, Safari) att hänga på och ha samma funktion i kommande versioner.

En säker anslutning försvårar möjligheten för någon att avlyssna trafiken som skickas mellan din dator och en webbplats i syfte att komma åt känsliga uppgifter som t ex kreditkortsinformation.

Dessutom rankar Google redan nu webbplatser som inte har stöd för SSL/säker anslutning sämre i sökresultaten.

Hur fixar jag SSL och en säker anslutning till min webbplats?

Om du idag har din webbplats på ett webbhotell så måste det ha stöd för så kallade SSL-certifikat.
Bland annat Loopia har möjlighet att koppla på SSL-certifikat till en webbplats mot en extra kostnad.

Har du själv ansvar för driften av webbplatsen så måste ett SSL-certifikat köpas in och installeras på servern.

Det finns en mängd återförsäljare och leverantörer av SSL-certifikat och priset varierar mycket beroende på vilka försäkringar och garantier som ingår för säkerheten kring certifikatet.

Wappo kan hjälpa dig med inköp och installation av SSL-certifikat. Vi använder Trustico som är återförsäljare åt flera av de större certifikatutgivarna. Vill du bara ha det mest grundläggande skyddet så rekommenderar vi RapidSSL som kostar från någon hundralapp per år.

Drift hos Wappo - SSL certifikat ingår!

Lägger du din webbplats i vår driftsmiljö så ingår (förutom timbackup och automatisk uppgradering) även SSL-certifikat via letsencrypt.org. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om våra driftslösningar!

Tjänster: